Hej!

Nu var det ett tag sen sen senaste uppdateringen.

Just nu håller vi på med två gedigna arbetsområden i NO och SO. I NO:n har eleverna fått ta reda på fakta om olika energikällor. Under två veckor har de läst på och samlat information som de sedan ska presentera muntligt för kamraterna i en redovisning. Det handlar om vattenkraft, vindkraft, kärnkraft och en del andra energikällor. När alla har haft sina redovisningar och fått kamratrespons på dessa i form av ”Two stars and a wish” så ska det bli en skoldebatt om vilken energikälla som är den bästa. Eleverna ska få vässa sina argument och därefter så ska alla få vara med i en omröstning, där bästa energikällan skall utses.

”Two stars and a wish” är ett sätt att ge respons på ett framförande. Alla får säga två saker som var bra med redovisningen och en önskan eller ett tips som skulle ha kunnat förtydliga något i redovisningan.

I SO:n arbetar man just nu för fullt med Sverige och landskapen. Alla läser på och samlar fakta om landskapen. Enligt en bestämd plan ska de skapa en slags faktaplansch där det ska finnas med  ex v landskapsdjur, blomma, sköld, karta, faktaruta, sevärda platser mm

I matematiken håller vi just nu på med ett ganska praktiskt område. Det handlar om geometri och mätningar. Eleverna ska kunna omvandla mellan olika längdenheter såsom mm, cm, dm och m. Ni har säkert märkt att läxorna den senaste tiden har handlat mycket om detta. De ska även kunna beräkna omkrets och area av några geometriska figurer såsom kvadrat, rektangel och triangel. I matten kommer jag att ha beting eftersom några har väldigt svårt att få något gjort på lektionerna. Ni vet då varför en del har fått med sig sin bok hem. Glöm dock inte att skicka med den tillbaka igen.

Eleverna har fått en ny idrottslärare nu när John har gått i pension. Hon heter Jenny.

Som vanligt är det läxa i matematik till fredagar och engelska till torsdagar.

Se gärna till att barnen läser någon bok hemma regelbundet. Det främjar utvecklingen av språket.

Idrotten ligger fortsatt på måndagar och fredagar.

Mvh Jocke och Lindha