Hej hej!

Nu har vi snart betat av alla utvecklingssamtalen och till Er som ännu inte har fått någon tid så kommer jag att höra av mig via telefon och boka in Er inom en snar framtid.

Igår, torsdag den 11 maj, hade vi, som ni säkert hört, avslutning på vår riddarskola. Det var en sk. riddardubbning. Eleverna blev dubbade till riddare av St Olofs ring och fick mottaga diplom och sina fem ädla stenar som de väl förtjänat. Tråkigt nog var det väldigt lågt deltagande med endast 23st av samtliga 45 elever. Vi hade avsatt två hela skoldagar till detta så det kändes tråkigt när namnen på alla lästes upp och så pass många hade valt att inte komma. De som uteblev kommer att få sina stenar vid ett senare tillfälle. Personalen kommer upp till skolan och delar ut dem tillsammans med diplomen.

När det gäller idrotten så har eleverna bad denna fredag och nästa, den 19:e maj.

Tisdagen den 23 maj har vi talangjakt på skolan. Vi har även invigningsfest denna dag fast på eftermiddagen fram till 15:00.

Eleverna får kompledigt efter lunch dagen efter.

Vi har haft en del ekvationslösning på matematiken. Det är ju lite nytt att uttrycka obekanta tal med X. Min förhoppning är att jag förhoppningsvis sår ett litet frö nu och att detta kommer att växa till framöver. Det är fråga om att skriva uttryck och att kunna arbeta med enklare ekvationslösning enligt jämviktsprincipen, tänk balansvåg.

I vårt NTA-tema om Kemi är vi inne på slutklämmen. Det återstår nu ett uppdrag sedan blir det repetition och examensprov. Återkommer med datum för det.

Torsdagen den 1:a juni har vi planerat att åka upp till Tisaren för en övernattning med gänget. Vi kommer att ha tillgång till fiskestugan. Vi behöver se över hur många tält vi kan ordna fram. Jag har en förhoppning om att vi ska kunna lösa detta om vi hjälps åt. Eleverna kommer även behöva sovsäck,liggunderlag och kudde.

Om ditt barn av någon anledning inte kan följa med på övernattningen  så hör av dig till Jocke eller Lindha så får vi ordna med en ersättningsaktivitet.

Trevlig helg!

Mvh Jocke